Imaginarium 2019

Re-enactment groep

Heb je altijd al eens mee willen doen met een re-enactment groep? Ennorandirrim Middle-Earth re-enactment is op zoek naar nieuwe leden om onze groep te versterken.

Wat doen wij:

Ennorandirrim betekent reizigers door Midden-Aarde en dat zijn wij ook. Jaarlijks reizen wij af naar diverse festivals, zoals Elfia in Haarzuilens, Imaginarium in Tytsjerk en de Tolkien Tage in Geldern-Pont (DE). Met ons kampement proberen we de werelden van professor Tolkien zo realistisch mogelijk weer te geven door kostuums, decor en acteren. Wij hebben inmiddels een fraai kampement op gebouwd en hebben ons eigen beeldmerk. In ons kampement staat publieksvriendelijkheid voorop: iedereen is welkom voor een praatje en we hebben diverse activiteiten die regelmatig wisselen.

Wat verwachten we van je:

Een evenement begint voor ons op de vrijdag ochtend met het inladen van de bestelbus/aanhanger. Dan wordt er naar de locatie gereden en begint het opbouwen van ons kampement. Dit kan de hele middag duren, maar daarna mag je genieten van het open vuur, een hapje en een drankje en de sfeer van op een fair staan!

Zaterdag en zondag zijn wij als groep druk in de weer het publiek te vermaken met allerlei Midden-Aardse spelen, workshops of gewoon gesprekken met fair bezoekers. Daarnaast wordt er in onze uitgebreide kooktent het eten bereid, wat ook al veel bezoekers trekt. Al met al zijn wij als groep de hele dag gezellig bezig.

Na het evenement op zondagavond gaan we alles weer afbreken, inladen, terugrijden, uitlaten en opruimen. Het in- en uitlaten geschiedt nu in Bennekom, het is niet altijd noodzakelijk dat iedereen van en naar Bennekom reist, dit zal elke keer vooraf worden bekeken. Wel is het van groot belang dat iedereen op vrijdagmiddag helpt met het opbouwen en inrichten en op de zondagavond helpt afbreken en inladen.

Klusherberg

Daarnaast hebben we tussen februari en mei regelmatig zogenoemde ‘Klusherbergen’. Op deze dagen (altijd een zaterdag of zondag) worden onze activiteiten besproken, reparaties aan ons kampement verricht en worden er nieuwe attributen gebouwd. Zo staat er nu bijvoorbeeld een kast voor bij de keukentent op het programma. Wat er precies gebouwd gaat worden, hangt ook van jullie af: met zijn allen denken we na wat we elk seizoen gaan doen, welke nieuwe activiteiten we willen gaan ontplooien en wat gaan we doen om ons kampement te verfraaien!

Bij aanmelding word je eerst aspirant lid. Je wordt ook geacht zelf voor een kostuum te zorgen. Gezien we gekozen hebben voor de Rohirrim, zijn onze kostuums veel al gelijk aan Angelsaksische kleding. Ben je daar niet zo goed in, we helpen je er graag mee.

Wat krijg je er voor terug?

Natuurlijk geweldige weekenden waarin wij bezig zijn met het publiek te vermaken en het kampement draaiende te houden. Maar waar wij ook samen het Midden-Aarde gevoel beleven en genieten van de natuur en omgeving. En niet te vergeten het lekkere eten uit onze gietijzeren kookpot of rooster. Ook ontvang je gratis polsbandjes voor het hele weekeinde.

Interesse?

Heb je passie voor het werk van professor Tolkien, of ben je na het bekijken van de website en onze facebook pagina enthousiast geworden? Sluit je dan bij ons aan!

Stuur een berichtje via het contactformulier of bezoek ons op één van de evenementen.